Fantastisch vakantiehuis in Evangelismos op de Peloponnesos.
De cultuur, de zon, de gastvrijheid, de natuur en de keuken van Griekenland binnen handbereik.

Welkom op onze website

Iedereen weet dat Griekenland een geweldig vakantieland is met een ongekende historie en een heerlijk klimaat. Maar de meeste vakantiegangers kijken niet verder dan de eilanden. Het schiereiland Peloponnesos is veruit de mooiste streek van Griekenland. Het heeft prachtige stranden, zeer rijke flora, mooie bergen, schitterende historische havenstadjes en machtige plaatsen uit de Griekse oudheid zoals Olympia, Sparta, Epidaurus, Mystras en Mycene en dat in een gebied dat de helft zo groot als Nederland is! Allemaal bereisbaar in één vakantieperiode.

Ons huis staat in het Zuid-Westen van de Peloponnesos in regio Messinia met als hoofdstad Kalamata in een gebied waar duizenden olijfbomen groeien.  De olijfboomgaarden worden ook afgewisseld door wijngebieden, de Peloponnesos is namelijk ook het grootste wijngebied van Griekenland.

Zie hier een mooie beschrijving van Messinia in de Griekse Gids

 • image00100
  image00100
 • wijnfles
  wijnfles
 • IMG_5795
  IMG_5795
 • EIgen pluk oktober 2019
  EIgen pluk oktober 2019

De foto's hierboven zijn van de druivenboomgaard van de buurman, onze olijfbomen die voor olijfolieproductie zijn en het resultaat van een halve dag olijven plukken uit onze handolijvenboom.

Een (huur)auto is wel noodzakelijk voor een verblijf in ons huis. Het vliegveld van Kalamata ligt op 1 uur rijden, terwijl het internationale vliegveld van Athene op 3,5 uur rijden ligt. Als je met je eigen auto komt is een oversteek vanuit Italië (Venetië, Ancona, Bari, Brindisi) mogelijk naar Patras. Van Patras naar het huis is dan nog 3,5 uur rijden.

Op deze website beschrijven we dit schitterende gebied, ons huis en hoe je ons huis kunt huren.

Misschien tot horens,

Heleen en Sjaak
 

 

 

                                                                    Bezoekersaantallen sinds mei 2019

1385