Fantastisch vakantiehuis nabij Evangelismos op de Peloponnesos.
De cultuur, de zon, de gastvrijheid, de natuur en de keuken van Griekenland      binnen handbereik.

Welkom op mijn website

Iedereen weet dat Griekenland een geweldig vakantieland is met een ongekende historie en een heerlijk klimaat. Maar de meeste vakantiegangers kijken niet verder dan de eilanden. Het schiereiland Peloponnesos is veruit de mooiste streek van Griekenland. Het heeft prachtige stranden, zeer rijke flora, mooie bergen, schitterende historische havenstadjes en machtige plaatsen uit de Griekse oudheid zoals Olympia, Sparta, Epidaurus, Mystras en Mycene. En dat in een gebied dat de helft zo groot als Nederland is! Allemaal bereisbaar in één vakantieperiode.

Mijn huis staat in het Zuid-Westen van de Peloponnesos in regio Messinia met als hoofdstad Kalamata in een gebied waar duizenden olijfbomen groeien. De olijfboomgaarden worden ook afgewisseld door wijngebieden, de Peloponnesos is namelijk ook het grootste wijngebied van Griekenland.

Zie hier een mooie beschrijving van Messinia in de Griekse Gids.

Een (huur)auto is noodzakelijk voor een verblijf in mijn huis. Het vliegveld van Kalamata ligt op 1 uur rijden, terwijl het internationale vliegveld van Athene op 3,5 uur rijden ligt. Als je met je eigen auto komt is een oversteek vanuit Italië (Venetië, Ancona, Bari, Brindisi) mogelijk naar Patras. Van Patras naar het huis is dan nog 3,5 uur rijden. 

Op deze website beschrijf ik dit schitterende gebied, mijn huis en hoe je mijn huis kunt huren.

Hopelijk tot horens,

Zonnige groet, Heleen


                                                                    Bezoekersaantallen sinds mei 2019