Fantastisch vakantiehuis nabij Evangelismos op de Peloponnesos.
De cultuur, de zon, de gastvrijheid, de natuur en de keuken van Griekenland      binnen handbereik.

Finikounda, Koroni, Methoni, Pylos, Kalamata

In de directe omgeving van Evangelismos liggen enkele schitterende plaatsen om te bezoeken. Even Googlen op de genoemde plaatsen en je vindt mooie foto's en beschrijvingen. Zie bijvoorbeeld deze mooie site.

Ik houd het daarom kort hier met enkele foto's die ik in de maanden augustus, oktober en maart heb gemaakt.

Evangelismos  ligt op 10 minuten rijden van het huis. Het is klein en rustig met een minimarkt, een restaurant (Tofas) en een kerk. Zie hier korte beschrijving.

image00069_1
image00069_1
image00073_1
image00073_1
image00070
image00070
image00071
image00071
mini_market_1
mini_market_1
fotas
fotas


Finikounda ligt direct aan zee op c.a. 18 minuten met de auto.  Het heeft enkele mooie zandstranden (Lambes strand) en heeft een prachtige haven voor traditionele vissersboten en plezierboten. Ook is er een surf-duikschool gevestigd met de mogelijkheid voor het huren van surfplanken, zeilboten of catamarans. De gezellige restaurantjes en cafe's in de hoofdstraat liggen ook direct aan een zandstrand. 


Finiki stranden:  Iets buiten Finikounda, richting Methoni, liggen mooie, rustige stranden met gezellige paviljoens. O.a. Zanzibar en Destino.


Methoni is 20 minuten met de auto [Westen] en is bekend vanwege het Venetiaanse kasteel dat ligt op de  uiterste zuid-westelijke punt van de Pelopennesos. Er zijn een aantal gezellige cafés  maar ook belangrijke voorzieningen zoals dokterspraktijk, tandarts, apotheek, bank en postkantoor zijn er te vinden.

Koroni is ook een havenstadje en ligt op c.a. 25 minuten rijden [Oosten]. Korini heeft ook een gigantisch Venetiaans kasteel en een mooie boulevard met restaurants en cafés. Heerlijk plaatsje om te vertoeven.


Pylos is op c.a. 20 minuten rijden (niet via Finikounda rijden), is heel mooi plaatsje met een jachthaven en een schitterend plein met grote platanen. Zo'n 17 km boven Pylos ligt de Voidokillia baai, een omega-vormige baai met een prachtig zandstrand. Reis je van Pylos naar Kalamata dan kom je langs de Pollimnio watervallen. Lees hier over dit mooie gebied.

Kalamata is de hoofdstad van Messinia (op 60 minuten) en heeft alle faciliteiten van een stad. Langs de zee en de haven vind je een lange boulevard met restaurants, beach bars, en vele terrasjes. Een wandeling door het historische centrum is aan te bevelen.

Dichtbij de stad ligt ook de luchthaven van Kalamata met in de zomermaanden rechtstreekse chartervluchten vanuit Nederland (Transavia). Vanuit Düsseldorf [Condor, Aegean) zijn er ook rechtstreekse vluchten op Kalamata. Bij Kalamata is de toegang tot de snelweg naar Athene (3 uur). 

Athene is niet de stad van chaos, verval en smog wat veel mensen denken. Athene is een fantastisch mooie stad met prachtige straatjes en pleintjes en ...... ongelooflijk veel archeologische opgravingen. De reis naar Athene gaat over een prima (tol)weg en is aan te bevelen, wel een nachtje hotel boeken.

Golfen

Er zijn op Messinia 2 schitterende 18-holes golfbanen (Navarino Dunes, Navarino Bay). Ze liggen zo'n 40 minuten rijden vanaf mijn huis. In augustus kun je er niet zonder afspraak terecht.


Wandelen

De bergen bieden uitstekende mogelijkheden om te wandelen en het panoramisch uitzicht over het schiereiland is geweldig. De schitterende natuur trekt natuurliefhebbers en rustzoekers. In de omgeving van het huis zijn ook wandelroutes. Er is zelfs een wandelboekje van Messinia met 23 routes. Een route komt vlak langs mijn huis.

 

Verder weg ligt de kleine rivier Lousias (zo'n 2 uur rijden boven Pylos) waar ook wandelroutes zijn uitgezet en waar ook je ook kunt raften, canyoning en kajakken. In de bovenloop van de rivier is een indrukwekkende kloof. Waar ook enkele kloosters te vinden zijn.

Griekse oudheid

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het oude Griekenland is er op de Peloponnesos zeer veel te bekijken. Natuurlijk Olympia, maar ook het Paleis van Nestor, het amfitheater van Epidaurus,  de opgraving van Mycene en het Byzantijnse Mistras.  Indien je naar Athene gaat is er natuurlijk ongelooflijk veel meer en een ritje naar de vindplaats Korinthe is dan ook mogelijk.

Meer informatie in vogelvlucht over de Griekse geschiedenis? Zie hier